Bizi Daha Yakından Tanıyın

Argusto Coffee and Chocolate 'ın Hikayesi

Tutku, kalite ve samimiyetle başlayan bir kahve yolculuğu...

Nasıl Başladık?

Başlangıç Hikayesi

Her Şey Bir Fikirle Başladı

1967 yılında Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde inşaat mühendisliği bölümünde okurken aynı zamanda Ziraat Bankası Mubayaa Memurluğu konumunda iş bulan kurucumuz Sefer Armutcu, kısa bir süre sonra bankanın kahve kavurma bölümünde çalışmaya başladı. İki yıl kadar süren kahve kavurma serüveni, okuldan mezun olup asıl işine odaklanması nedeniyle kesintiye uğradı. Ta ki oğlu Davut Armutcu’nun 2018 yılında Yunanistan’ın Midilli Adası’nda kahve içmesine kadar…


Nitelikli kahvenin karakteristik özellikleri sanki Davut Armutcu’nun genlerindeki kahve tutkusunu uyandırmıştı. Kendisi bunun üzerine kahveyi daha yakından tanımanın peşine düştü ve bu yolda iyi bir eğitim almak için sınır ötesi araştırmalara girişti. Ukrayna’nın Kiev şehrinde Nitelikli Kahve Birliği’nin (The Specialty Coffee Association, SCA) bir eğitmeni olan Marina Penzi ile tanıştı. Ondan aldığı eğitim sonucu “SCA Intermediate Roaster” sertifikası edinmeye hak kazandı.

Türkiye’ye döndüğünde kurduğu küçük atölyesinde aldığı eğitimleri pratiğe dökmeye başladı. Kahve çekirdeği türleri olan arabica ve robustanın baş harflerinin ardına İtalyancada beğeni, zevk anlamı taşıyan gusto kelimesini ekleyerek Argusto’yu türetti. Bu isimle sunulan nitelikli kahve lezzetleriyle insanların kahveye dair zevklerine hitap edildiğine atıfta bulunurken, sunacakları kahveyle sınırlı kalmayacaktı. Kiev’de kahve eğitimi alırken etkilendiği bir diğer lezzet olan çikolata konusunda da kendini geliştirmesiyle 2019 yılında Argusto Coffee and Chocolate firmasını kurup aynı isimli ilk kafesini Ankara’da açtı.

Tüm bunlarla yetinmedi. Kahvenin daha geniş kitlelere en doğru şekilde tanıtılması gerekliliği ona yeni bir amaç verdi. Kahvenin tarihsel kökenlerine kadar araştırmalara girişti. Kahve bitkisinin toplanmasından kavrulmasına, demlenmesinden sunulmasına ve en sonunda ise başarılı kafe işletmeciliğine kadar kahvenin tüm evrelerine dair sistematik bir kitap hazırlamaya başladı.


2024 yılının Şubat ayında kahve tutkusunu profesyonelliğe dönüştürme fırsatı doğdu. Amerika Birleşik Devletleri’nden Jodi Dowell Wieser yönetiminde, Coffee Quality Institute’un Q Arabica Grader programına katıldı ve programı başarıyla tamamladı.

Argusto Kafe’yi kurmasındaki en büyük amaç, kahve meyvesi çekirdeklerinden üretilen kahve içeceği ve kakao meyvesi çekirdeğinden üretilen çikolataların çeşit çeşit işlemle ne kadar geniş aroma ve lezzet skalası sunabileceklerini göstermek ve bu mucizevi tatları diğer insanlarla da paylaşmaktı. Damak tadının yanı sıra insanların tek başlarına ya da sevdikleriyle gündelik hayatın stresinden uzak, ev rahatlığında huzurlu zamanlar geçirebilecekleri samimi bir ortam oluşturdu.

Siz değerli misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için çalışmalarını her daim devam ettiren Davut Armutcu, bilgi ve deneyimleri doğrultusunda kahveye dair merak ettiklerinizi de cevaplamaktan büyük mutluluk duymakta.

Misyonumuz & Vizyonumuz

Misyonumuz

Argusto Coffee & Chocolate olarak misyonumuz, yiyecek ve içecek üretiminde bilimsel araştırmalara dayalı, sürdürülebilir ve yenilikçi yöntemleri kullanarak misafirlerimize en yüksek kalitede ürün ve hizmet sunmaktır. Bu süreçte:


🔹 Duyusal analiz ve kimyasal bileşen optimizasyonu ile kahve ve çikolatanın tat profilini en ideal hale getirmek

🔹 Nöro-gastronomi ve duyusal deneyimler üzerine yapılan araştırmaları baz alarak misafir memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak

🔹Ürün ve hizmet kalitesini en hijyenik ortam ve şartlarda oluşturmak

🔹 Tedarik zinciri yönetimi ve lojistik optimizasyonu ile kalite kontrol standartlarını küresel düzeyde sağlamak

🔹 Biyoçeşitlilik ve ekosistem dengesi gözetilerek sürdürülebilir tarım uygulamalarına destek olmak

Vizyonumuz

Yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren Argusto Coffee & Chocolate markamız; kahve ve çikolata gibi iki inanılmaz özelliğe sahip ürünü sürdürülebilirlik ve inovasyonla bütünleştirerek lider bir küresel marka olmayı vizyonumuz olarak benimsemiştir.

Sürdürülebilirlik; mevcut kaynakları tüketirken gelecek nesillerin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmayı ve ekosistem dengelerini koruyarak uzun vadeli çözümler üretmeyi hedefleyen bir yaklaşımdır.

İnovasyon ise; yeni fikirlerin, yöntemlerin veya ürünlerin geliştirilmesi ve uygulanması sürecidir.

Bunun yanı sıra, duyusal deneyim verileriyle misafir tercihlerine olumlu katkı sağlayacak ürünleri geliştirmek hedeflerimiz arasındadır.

Sıfır karbon ayak izi ve çevresel sürdürülebilirlik hedefi doğrultusunda üretim süreçlerini optimize etmek de önceliklerimizdendir.

Kahve ve çikolatanın doğal tat gelişimini en üst seviyeye taşımak ise kalite anlayışımızın temel taşlarındandır.

Misafirlerimize sunduğumuz yiyecek ve içecekleri, onların ruhsal ve bedensel konforunu üst seviyede karşılayacak tasarımlarla mekanlar hazırlayarak sunmak yine öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

Değerlerimiz & İlkelerimiz

Kalite

Çekirdekten fincana kadar her adımda en yüksek kalite standartlarını korumak.

Samimiyet

Müşterilerimizle ve çalışanlarımızla içten ve güvene dayalı ilişkiler kurmak.

Sürdürülebilirlik

Çevreye duyarlı, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden bir marka olmak.

Tutku

Kahveye, hizmete ve sunduğumuz deneyime yürekten bağlı olmak.